Medewerker klantenservice De Nederlandse Loterij – Tempo-Team – Leeuwarden

JobID=3c0.13

Staat op jouw visitekaartje één van de volgende woorden: waarzegger, klanttevredenheidsgoeroe, enthousiasteling of upgradetijger? De meest gezellige, doortastende en dynamische afdeling van Cendris zoekt nieuwe collega’s! BINGO!

Wie ben je? En wat ga je doen?

Jouw visitekaartje zegt al genoeg! Als klantenservice medewerker bij De Nederlandse Loterij stap jij met 150% enthousiasme het gesprek in. Niet alle klanten zijn even blij, dus voordat je een hyper-de-pieper-stuiter-bal-houding inzet, zet je eerst een vriendelijke en warm ontvangst in voor de klant. Klanten bellen met vragen die uitlopen van het doorvoeren van een verhuizing, tot een klant die zijn lot is kwijtgeraakt. (Ik hoop dat het dan niet gaat om een winnend lot van miljoenen euro’s..) Maarrr, het kan ook zijn dat een automatische incasso niet is afgeschreven en dat de klant daar wat vragen over heeft of dat een klant graag aanwezig wil zijn bij een trekking. Je glazenbol komt in deze functie ook te pas, want je zult ook vragen krijgen als ‘hoe vergroot ik mijn winkans’ of ‘ik heb weer niets gewonnen.. en nu?’. Naast de telefonie zal je ook klachten en vragen per mail ontvangen. Deze handel jij met dezelfde dienstverlenende instelling af. PS. pas je wel op dat je niet op Dumpert of Facebook viraal gaat met een gigantische spelfout?

Jij gaat als klantenservice medewerker écht het gesprek aan. Wat is de reden dat de klant belt? En, is dat alles? Of speelt er wellicht nog meer? Jij stelt de juiste vragen, maakt een goede analyse van het probleem en biedt de klant een passende oplossing/antwoord. Nadat je de klant goed geholpen hebt, ga je in gesprek over het huidige abonnement en kijkt of je een upgrade kan doen in het bestaande pakket. Jij bent het visite kaartje van de grootste loterij organisatie van Nederland. Het is belangrijk dat de klant met een glimlach ophangt en terug kijkt op een prettig en goed gesprek.

Waarom werken als klantenservice medewerker?

  • Deze commerciële serviceafdeling is één van de meest gezellige en dynamische afdelingen die je ooit

tegen zult komen

  • Een supertof incentiveprogramma waarbij je bovenop je salaris per maand gemiddeld €150,- aan cadeaubonnen kunt verdienen
  • We doen dingen samen: we begeleiden je op alle mogelijke manieren en proberen mee te denken in een oplossing
  • Doorgroeimogelijkheden voor hen die succesvol en ambitieus zijn:
  • Je krijgt een uurloon van €9,70 v.a. 21 jaar

Training en openingstijden

Startdata : 2 of 30 november 2020

Deze training is RIVM-proof! Je start de eerste week vanuit huis en zult van 09:00-17:00 uur online meegenomen worden in alle informatie die je nodig bent voor deze functie. Vervolgens zal je twee weken begeleid gaan bellen op het kantoor in Leeuwarden. In dit deel van de training staan er trainers en coaches klaar om samen met jou de gesprekken succesvol te laten verlopen. Tijd om je computer af te stoffen en je headset uit de kast te halen!

De afdeling is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00-21:00 uur.

Op zaterdag en zondag zijn wij geopend van 10:00-17:00 uur.

De procedure

En? Heb jij je headset al uit de kast gehaald en sta je op het punt ons te bellen voor deze vacature? Wacht dan niet en solliciteer direct! Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op! Deze sollicitatie is volledig vanuit je luie stoel! Heerlijk toch?

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Lees meer…